07.09.2022

Baseball po letnej prestávke

Po letnej prestávke sa rozbehli záverečné boje vo všetkých súťažiach. 

Všetko odštartoval finálový turnaj Euro Interleague Baseball, ktorý sa odohral počas posledného augustového víkendu na ihrisku bratislavského Apolla. Okrem domácich o titul šampióna medzinárodnej súťaže zabojovali tímy z Chorvátska, Maďarska a Srbska. V prvom semifinále sa lepšie chorvátskemu zástupcovi Nada Split, keď si dokázali poradiť so srbskou Vojvodinou. Našemu zástupcovi semifinálový zápas vôbec nevyšiel a po nie príliš presvedčivom výkone sa do finále prebojoval jeho súper Budapešť Red Wolves. V súboji o tretie miesto sa tímu Apollo Bratislava darilo o poznanie lepšie a medzinárodnú súťaž napokon zakončil na bronzovej pozícii. Finále ovládol tím zo Splitu a stal sa tak novým šampiónom.



Playoff najvyššej mužskej súťaže otvoril wild card duel medzi béčko Apolla a tímom Fooze Bratislava. Vo vyrovnanom zápase sa viac darilo hráčom rezervy Apolla, ktorí si tak zabezpečili účasť v semifinálových bojoch. 


BOX SCORE


Semifinálové série hrané na dva víťazné zápasy priniesli bratislavské a trnavské derby. Áčko bratislavského Apolla nedalo svojej rezerve žiadnu šancu a po jednoznačných výsledkoch postúpilo do finálovej série. Súperom obhajcovi titulu budú hráči Angels Trnava, ktorí si podľa očakávania poradili so svojim tímom do 23 rokov.


BOX SCORE


BOX SCORE


BOX SCORE


BOX SCORE


Liga U10 – Základná časť

Výsledky a tabuľky


Posledný turnaj pred majstrovstvami Slovenska majú za sebou žiaci do 10 rokov. Turnaj hostil tím Outmen Skalica a odohral sa na nedávno vybudovanom ihrisku v Kátove.



TBL – Dlhodobá súťaž

Výsledky a tabuľky


V Topoľčanoch sa záverečným turnajom ukončila druhá najvyššia mužská súťaž TBL. Víťazom sa stali hráči Brickfield Bratislava. 

Konečné poradie TBL 2022:

1. Slovan-Brickfield Bratislava

2. Toreros Topoľčany

3. BK Nitra

4. Daggers Bratislava