29.08.2022

Medzinárodný turnaj - Baseball U15 - 4. deň

Jedným z mnoha cieľov turnaja bolo vytváranie si správnych športových návykov reprezentanta, t.j. spoločné ranné rozcvičenie bolo súčasťou každého dňa. Rovnako aj tímové správanie mimo ihriska, by malo zodpovedať slušnej reprezentácii, preto sme sa vždy držali pohromade a vytvárali dojem, že sme silná skupina. Starší hráči, pre ktorých bol toto posledný turnaj v reprezentácii do 15 rokov išli dobrým príkladom a svoje hráčske a turnajové skúsenosti odovzdávali mladšej generácii, ktorá kvôli rôznym okolnostiam nemala toľko možností na rozvoj ako ročníky 2007.

Výzor reprezentačného tímu sa mal čo najviac približovať faktu, že sme stále v „A“ skupine Majstrovstiev Európy a preto bol kladený veľký dôraz na nasadenie v predzápasovej príprave. Zápasový prístup bol dravý a bolo veľmi málo situácii, pri ktorých by sme museli ako tréneri zasahovať. Hráči boli pozorní, povzbudzovali sa v každom stave zápasu a kolektívne sa tešili z výkonu spoluhráčov.

Cez turnaj sme prešli bez jedinej prehry a ukázali sme, že sme boli od ostatných tímov minimálne o jeden level vyššie. Vo finále sme potvrdili našu dominanciu na turnaji a nad súperom zo Srbska sme zvíťazili 14:2. V poslednom inningu zápasu s jedným out-om sme vystriedali hráčov ročníka 2007, ktorí sa za potlesku fanúšikov rozlúčili s kadetskou reprezentáciou.

Pre mňa ako trénera to malo veľmi silnú emóciu, pretože spolu s touto partiou hráčov prechádzam rôznymi reprezentačnými turnajmi už 7 rokov. Individuálne ocenenie turnaja „Najlepší pálkar“ získal Jakub Horváth a ocenenie“Najužitočnejší hráč“ získal Michal Binovec.

Pohár za 1.miesto so štyrmi výhrami priviezla na Slovensko reprezentácia U15 zložená z hráčov: Michal Binovec, Jakub Horváth, Filip Boris, Damon Atkinson, Marco Mihok, Michal Suchoň, Jakub Holekši, Mário Miklovič, Maxim Samson, Jakub Križan, Richard Jaslovský, Lukáš Brhlovič, Denis Choreň, Matúš Gieci spolu s trénermi Michal Berka a Marek Červený.

Ďakujeme za podporu fanúšikom (rodičom), ktorí vytvárali fantastickú atmosféru a rovnako reprezentovali slovenský baseball v dobrom svetle. 



Text: Marek Červený

Foto: Hana Binovcová