03.07.2021

Kvalifikácia na ME - Finálový deň

Dnešný finálový zápas sa začal podľa očakávaní s tým najlepším čo tímy Slovenska a Írska mali na lavičke, aby sa prebojovali do vytúženej A-skupiny. Nadhadzovači obidvoch tímov predvádzali najlepšie výkony, aby podržali svoju obranu a čakali sme napínavý súboj. Naši reprezentanti nakoniec udreli už v druhom inningu a začali písať históriu o sne v A-skupine pre slovenský baseball, keď páliaci nadhadzovač Jakub Ižold svojim hitom stiahol prvé dva body. Po druhom inningu sme vyhrávali 4:0.

Ďalšie body sme pridali postupne v 4. inningu, keď hrajúci tréner Martin Brunegraf poslal nadhod Kealana Smithersa až za plot a zvýšil náskok našich reprezentantov svojim trojbodovým homerunom na 7:0. Ďalšími úspešnými odpalmi sme uzatvorili skóre po 4. inningu na 9:0 a všetci prítomní sme verili v šťastný koniec. Íri nám ale nechceli nič nechať zadarmo a v 6. inningu znížil skóre Michael McGee svojim dvojbodovým homerunom na 9:2. Ďalši priebeh zápasu mal ale už vo svojich rukách náš nadhadzovač Jakub Ižold a svojim skvelým výkonom nedovolil írskej reprezentácií výraznejšie sa presadiť na pálke.

Naši hráči postupne pridávali hit za hitom a bod za bodom, až nakoniec Jakub Ižold svojim deviatym strikeoutom ukončil finále kvalifikácie a slovenská radosť sa mohla začať! Srdečne blahoželáme a prajeme veľa hitov a úspechov v A-skupine.


Team1234567RHELOB
SLOVAKIA0405003121016
IRELAND00000202706


štatistiky zo zápasu


video záznam zo zápasu