26.08.2022

Medzinárodný turnaj - Baseball U15 - 2. deň

Po rannej rozcvičke o 7:30, výdatných raňajkách a nákupoch potravín (ovocie, voda  a izbové pochutiny) sme naordinovali regeneračný kľud na lôžku. Na obed sme sa presunuli na ihrisko, kde nás čakali cestoviny s bolognese omáčkou a scouting súperov. Na rozcvičku pred zápasom areál Varaždinu poskytuje jednu pálkarskú klietku, ktorú naplno využívame na doladenie detailov švihu a pálkarskú stratégiu.

Zápas proti Érd Budapešť začal o 16:10 a my sme na kopec postavili Jakuba Holekšiho, ktorý si odkrútil premiéru v reprezentačnom drese kategórie U15. Odhádzal solídne 3 inningy, keď svojimi nadhodmi nútil hráčov súpera páliť loptu do hry. Naša infieldová obrana mala možnosť ukázať svoje schopnosti a s jedným hádzacím errorom sme súpera udržali na 3 bodoch.

V zadnom poli sme tiež ukázali, že vieme chytiť rutinné odpaly do vzduchu. Túto príležitosť mal Richard Jaslovský, ktorý bez problémov chytil dva vysoké lufty. V útoku sme predviedli koncentrovaný výkon. Za zmienku stoja dva dvojmétové odpaly do plota Maxima Samsona a dva single Lukáša Brhloviča.

Víťazstvo 13:3 nás posúva do semifinále z prvého miesta skupiny B. 




Text: Marek Červený

Foto: Hana Binovcová