19.09.2021

ME Taliansko - 6. deň

V našom poslednom vystúpení na majstrovstvách Európy v elitnej A kategórii sme nastúpili proti výberu Francúzska v zápase o konečné 15. a 16. miesto. V tomto zápase už obom tímom o nič nešlo, keďže predošlé zápasy oboch výberov rozhodli o zostupe do európskej B kategórie.

To ale neznamenalo, že si nechceme po tesných a trošku trpkých prehrách znova užiť dobrý baseballový zápas. Na kopci sa za nás predstavil Michal Puškár, ale po miernych problémoch s kontrolou najmä pri technických nadhodoch sme dostali prvý bod hneď v prvej zmene. Naša odpoveď však na seba nenechala dlho čakať a vďaka trom úspešným odpalom sa nám podarilo hneď dvakrát skórovať.

Do zápasu vstúpil v druhej zmene náš nový nadhadzovač Martin Gieci, ktorý podal excelentný výkon a súperovi za ďalších 6 zmien povolil iba 2 body. Slovensku sa podarilo skórovať po jednom bode v ešte v druhej a šiestej zmene a do dohrávky deviatej zmeny sme nastupovali za nerozhodného stavu 4 : 4. Mali sme veľkú príležitosť mať obsadenú prvú a tretiu métu pri jednom oute, ale po chybe v behu po métach sme túto výhodu stratili a nepodarilo sa nám nakoniec v deviatej zmene skórovať.

Zápas pokračoval extra zmenami, kde sa podľa pravidiel začína s obsadenou prvou a druhou métou. V desiatej zmene sme si s Francúzmi vymenili zhodne po jednom bode. V jedenástej zmene dostávame od Francúzov opäť jeden bod, na ktorý sme však bohužiaľ nedokázali odpovedať a po oute na domácej méte bežca Michala Nogu sa lúčime s turnajom s tretou tesnou prehrou v rade 6 : 5 na poslednom mieste.

Na záver by sme len spomenuli, že slovenská reprezentácia bojovala zo všetkých síl proti často profesionálnym hráčom a tomu najkvalitnejšiemu, čo v Európe momentálne je. Našim úspechom je stále už samotné prebojovanie sa do tejto elitnej kategórie a dúfame, že o rok sa nám znova podarí do tejto kategórie postúpiť.


Team1234567891011RHELOB
FRA1110000101168514
SVK21000100010510219

Výsledky a štatistiky zo zápasu