15.09.2021

ME Taliansko - 4. deň

Fáza o udržanie sa v európskej A kategórii sa pre nás začala úvodným vystúpením proti reprezentácii Rakúska, ktorej tesne ušiel postup do osemfinále zo skupiny A. Na kopci sa za tím Slovenska predstavila naša nadhadzovačská jednotka Jakub Ižold.

Hneď úvodom sme v druhej zmene najmä vďaka našim chybám v obrane povolili súperovi skórovať 2 body. Naša odpoveď však prišla hneď po zmene strán, kedy sa úspešným odpalom podarilo Tomášovi Biskorovajnému stiahnuť 2 body a vyrovnať tak skóre zápasu. V piatej zmene sme sa ujali vedenia po úspešnom odpale Mária Gottschalla, vďaka ktorému zaznamenal dobeh Tomáš Biskorovajný a poslal nás do vedenia 3 : 2. Odpoveď Rakúska však na seba nenechala dlho čakať a opäť sa im podarilo prevziať vedenie v dohrávke tej istej zmeny vďaka dvojbodovému homerunu, ktorý sme dostali ešte aj trocha neštastne na 2 outy. V siedmej zmene po vystriedaní rakúskeho štartovacieho nadhadzovača sme boli najbližšie k otočeniu zápasu, keď po odpale Mária Gottschalla mohol skórovať Denis Pakši, ale po veľmi presnom príhode zo zadného poľa bol veľmi tesný out na domácej méte. Následne sme pri obsadenej prvej a tretej méte a jednom oute sa podarilo tímu Rakúska z nášho odpalu zahrať dva outy naraz a náš dobeh sa nemohol počítať. Na posledné 2 zmeny poslali Rakúšania na kopec svoju nadhadzovačskú jednotku, proti ktorej sa nám už bohužial nepodarilo ďalej skórovať a konečný výsledok teda ostal 4 : 3 v prospech Rakúska.

Treba však povedať, že sme boli vo väčšine aspektov hry lepším tímom, žiaľbohu s viacero nepremenenými príležitosťami, kde sa na druhej strane reprezentácii Rakúska podarilo vyťažiť z minima maximum aj na úkor našich chýb. Stále sme však ofenzívnejšie čoraz viac pri chuti, čo sa nám dúfame podarí pretaviť do víťazstva v rozhodujúcom piatkovom zápase o udržanie sa v európskej A kategórii proti reprezentácii Ukrajiny.


Team123456789RHELOB
SLOVAKIA00201000039310
AUSTRIA02002000X4425

Výsledky a štatistiky zo zápasu