29.07.2023

Reprezentácia Baseball U18 - Zhodnotenie 2. zápas

Od piatkového rána bola v tíme skvelá nálada. Chlapci boli odhodlaní vyrukovať na Írov a spraviť prvý krok ku finále. Okrem toho pred zápasom nás prišiel pozdraviť veľvyslanec Slovenska v Dubline, ktorý mal zároveň aj tú česť otváracieho nadhodu. Milo nás všetkých prekvapil, keď z kopca hodil čistý strike.

Íri nastúpil na úvod s kvalitným nadhodom, s hráčom, ktorý hrá a žije v Austrálii a môžem povedať, že chlapci si chvílu zvykali na jeho tip nadhodu. Deák na kopci začal skvele a po dvoch inningoch mal šesť strajkautov. V treťom inningu pri dvoch autoch a plných métach sme ho striedali Masácom a ten #on urobil skvelú robotu. Postupne írskym pálkarom vybavoval miestenky v ich dogoute. Stred zápasu bolo 3-2 pre nás, ale hra bola vyrovnaná v každom inningu.

Nad ihriskom sa začali zaťahovať šedivé mraky a asi 300 divákov, ktorí boli prítomní čakali, že začne pršať. Miesto toho však prišla smršť našich odpalov, krádeží a dobehov, až napokon pri dvoch autoch a plných métach Filip Zrubec trojbodovou bombou do zadu zariadil naše prvé víťazstvo v turnaji 13-3.

Po zápase prišli gratulácie od divákov, rodičov, velvyslancovej rodiny a napokon aj cesta do hotela autobusom sa niesla v speve a skvelej nálade. Na večeru nám v hoteli pripravili skvelé sendviče a po 22:30 už všetci boli v posteli, aby zregenerovali a pripravili svoju mysel na zápas proti Chorvátom.




Text: Radovan Nespala

Foto: Petra Masácová a Radovan Nespala


Našli ste v tomto článku chybu? Prosím napíšte nám na e-mail.

ĎakujemeTÍM SBF