03.05.2023

SBF - Reprezentácia - Spring CUP SBF 2023

Slovenské Áčko toho roku nečaká žiadny vrcholný turnaj, rok 2023 bude zasvätený príprave, skúšaniu nových hráčov, zapracovaniu nováčikov a hľadaniu optimálnej zostavy. Vzhľadom na to, že Spring Cup sa hrá uprostred rozohranej sezóny bez reprezentačnej pauzy, niekoľko tradičných opôr dostalo voľno (Vykoukal, Ižold, Gottschal) a vačší priestor naopak mladí a nováčikovia v dospelej repre (Holekši, Deák). Potešil i návrat dvoch skúsených hráčov (Horáček a Václavík).


V turnaji, kde nás čakal minuloročný súper vo finále európskej kvalifikácie Maďarsko a ambiciózna česká U18 sme tak museli poskladať inningy nadhadzovačov podľa aktuálnach pitchcountov. V prvom zápase proti Maďarsku sme sa spoliehali na jedovaté technické nadhody Juraja Bartóka, premiéru v „Áčku“ si na kopci zažil mladý Trnavčn Samo Deák a zápas zatvorila posila ostravských Arrows Mišo Puškár. V zápase so skvelou obranou sme, ale pohoreli na pálke, na métach sme nechali viac ako 10 potenciálnych bodov a nakoniec sme, aj vďaka dvojbodovému homerunu súpera, prehrali 2:4. Zápas proti českej juniorke, ktorá prekvapujúco zdolala Maďarov 10:6 sme zlepšili disciplínu na pálke a aj vďaka skvelým výkonom nadhadzovačov Sama Holekšiho a Adama Zacka zvíťazili 12:2.

Celkovo zápas ukázal naše silné i slabšie stránky, na ktorých musíme pracovať. Žiaľ aj v tomto zápase.


V tomto turnaji bolo poznať, že slabšia členská základňa slovenského baseballu nám bude do budúcna robiť problémy, prípadné zranenia či výpadky hráčov zo zostavy môže dramaticky ovplyvniť výkon týmu v dôležitých zápasov do budúcna. Preto budeme pokračovať v zapracovávaní mladých hráčov do zostavy a podchytiť ich budúcnosť v slovenskom A-tíme.




Text: Matej Šišolák – Manažér seniorskej reprezentácie SR

Foto: Pavol Teslík


Našli ste v tomto článku chybu? Prosím napíšte nám na e-mail.

ĎakujemeTÍM SBF