07.04.2023

SBF - Opening Weekend 2023

Už tento víkend sa pod hlavičkou SBF rozbehne ďalší ročník najvyššej mužskej súťaže Slovenskej Baseballovej Ligy a hneď na úvod nám ponúka zaujímavé súboje. V sobotu 8. apríla sa v prvom zápase novej sezóny postavia na domácom ihrisku mladíci z Angels Trnava U23 proti obhajcovi titulu Apollo Bratislava. V druhom sobotňajšom zápase vyzve bratislavský tím Fooze, vedení v rozpise ako domáci, tradične silných Angels TrnavaV nedeľu 9. apríla sa odohrá 3. zápas v rámci Opening Weekend 2023, v ktorom opäť dostanú šancu ukázať svoje kvality trnavský Angels U23 proti tímu zo záhoria Outmen Skalica


V novej sezóne sa môžeme tešiť na skvelý baseball v zastúpení 8. tímov: 

  • Akademik Košice
  • Angles Trnava
  • Angels Trnava U23
  • Apollo Bratislava
  • Apollo Bratislava B
  • Fooze Bratislava
  • Macitos Jelka
  • Outmen Skalica

Všetky zápasy Opening Weekend 2023 budú tento rok prebiehať v Areáli Angels Trnava na Cukrovej ulici. Otvárací víkend bude príležitosť pre tímy ukázať svoje zručnosti a posúdiť svoju súčasnú výkonnosť pred ďalšími zápasmi základnej časti SBL.


Apollo Bratislava

Apollo budú aj v tejto sezóne v najvyššej mužskej lige zastupovať 2 tímy. „A“ tím bratislavského klubu Apollo, ako úradujúci majster s 11. titulmi, s hráčmi, ktorí dlhodobo hrajú v SBL a majú skúsenosti aj z iných líg a reprezentácií je považovaný za jedného z favoritov v novej sezóne. Ich prvý zápas je naplánovaný s tímom Angels Trnava U23 v sobotu 8.4. o 11:00 v Trnave. Súčasťou „B“ družstva sú najmä mladí nadaní hráči, doplnení o starších hráčov, ktorí sa budú snažiť zbierať okrem víťazstiev hlavne skúsenosti z ťažkých zápasov. Ich prvý zápas môžete vidieť 16.4. o 11:00 na novopostavenom ihrisku Outmen Skalica v Kátove.


Angels Trnava

Aj Angels Trnava sa opäť predstaví v novom ročníku s dvomi tímami, Angels Trnava a Angels Trnava U23. Trnavský Angels je tradične silným tímom a aj tento rok sa bude snažiť bojovať o titul, ktorý v minulosti vyhrali 13 krát. Prvý zápas majú hráči Angles Trnava naplánovaní s tímom Fooze Bratislava v sobotu 8.4. o 14:00 v Trnave. Angels U23 je tím zložení zo šikovných a dravých hráčov do 23 rokov, ktorí už teraz reprezentujú SR aj v mužskej kategórií. Prvý zápas Angles Trnava U23 je zároveň úvodným zápasom Opening Weekend 2023 v sobotu o 11:00 proti majstrom z Apollo Bratislava.


Fooze Bratislava

Fooze Bratislava sú ďalším družstvom, ktoré sa bude snažiť o výhry v novej SBL sezóne. Fooze je tím vyskladaný z ostrieľaných starších a mladých hráčov, ktorí majú veľký potenciál a budú sa chcieť predviesť kvalitným baseballom aj v tejto sezóne. Ich prvý zápas bude v sobotu o 14:00 proti tímu Angels v Trnave.


Outmen Skalica

Outmen Skalica sa okrem dlhodobého budovania mládeže venuje aktuálne aj dokončeniu nového ihriska v Kátove. Záhoráci majú v družstve opäť viacerých kvalitných hráčov, ktorí sa určite budú svojou dobre predvedenou hrou snažiť prebojovať aj do play-off SBL. Na prvý zápas nastúpia Skaličania proti Angles Trnava U23 v nedeľu 9.4. so začiatkom o 11:00 v Trnave.


Maceitos Jelka

Maceitos Jelka je tradičným tímom zo Žitného ostrova, ktorý bude chcieť v ligových zápasoch svojim dobrými výkonmi potrápiť súperov. Skúsení funkcionári v klube Maceitos sa venujú hlavne výchove novej generácie baseballistov a snažia sa vrátiť a udržať dlhoročnú tradíciu baseballu v Jelke. Maceitos Jelka v novej sezóne SBL nastúpi na prvý zápas proti Angels Trnava 15. apríla so začiatkom 11:00 v Trnave. 


Akademik Košice

Akademik Košice je jediným tímom z východu, ktorý sa zúčastňuje SBL. Košičania majú v tíme mnoho mladých, schopných a zanietených hráčov, ktorí majú snahu nielen ukázať svoje schopnosti na ihrisku a pomôcť tímu dosiahnuť dobré výsledky, ale aj zachovať a rozšíriť baseball aj na východe Slovenska. Ich prvý zápas bude 22.4. s tímom Apollo Bratislava B so začiatkom o 11:00 v Bratislave. 


Našli ste v tomto článku chybu? Prosím napíšte nám na e-mail. Ďakujeme

Tím SBF