08.02.2023

Príhovor prezidenta SBF

Milí priatelia, priaznivci baseballu!

Ako zvyčajne sa vám prihováram touto formou na začiatku roka. Január nám ubehol ako voda a o to bližšie je k nám ďalšia súťažná sezóna.

Všetkým vám chcem v prvom rade zaželať veľa zdravia a tiež pracovných, športových a v neposlednom rade aj osobných úspechov či už ako študentom v škole, rodičom alebo partnerom vo vašom vzťahu.

Pred dvoma rokmi sme si pripomenuli 30 rokov od prvej baseballovej sezóny. Tento rok si pripomíname 30. výročie vzniku Slovenskej baseballovej federácie. Pre tých, ktorí zažili a stále si pamätajú začiatky baseballu na Slovensku tento čas utiekol ako voda. Mnohí z vás ste neboli ani na svete, či ste ani netušili, že na Slovensku sa hrá baseball.


LOGO 30 ROKOV BASEBALLU NA SLOVENSKU 1991-2021

SBF si pripomenie tento míľnik koncom roka na akcii „Večer ocenení“, kde sa nám ako dúfame okrem zástupcov klubov a hráčov podarí pritiahnuť aj bývalých baseballistov či funkcionárov a spolu s nimi si zaspomínať na predošlé roky, úspechy či sklamania.


LOGO SBF 30 SLOVAK BASEBALL FEDERATION 1993-2023

Určite sa môžete tešiť aj na iné akcie ako napríklad Majstrovstvá kadetov U15 v Trnave a Bratislave alebo Pohárový turnaj v Bratislave.

Verím, že sa na sezónu tešíte a usilovne sa pripravujete. Pre mňa osobne to bude 30 rokov v pozícii  medzinárodného rozhodcu. Mojim prvým turnajom boli Majstrovstvá žiakov U12 v Lucce a Livorne v Taliansku. Verím, že sa stále nájdu aj ďalší, ktorí sa pamätajú na „úplne“ prvé majstrovstvá Európy, kde hrala slovenská reprezentácia v baseballe.


Veľa úspechov a krásnych chvíľ v roku 2023

Vám praje

Mojmír Jankovič

Prezident SBF