21.08.2022

Medzinárodný turnaj - Baseball U12 - 2. deň

Druhý deň turnaja boli pre našich reprezentantov na programe dva zapasy. 

V rannom zápase proti celku Little League Croatia North sa náš útok zakusol do súpera hneď v prvej zmene. Po sérii dobrých odpalov sme si vybudovali sľubný náskok. Našu obranu v prvých dvoch zmenách výborne podržal svojimi nadhodmi náš štartujúci nadhadzovač Jakub Benák. Do tretej zmeny nastúpil Christián Janošík, ktorý tiež podal solídny výkon, no súperovi sa po chybách v obrane a homerune podarilo vyrovnať stav na 4:4, ktorý sa udržal do záverečnej piatej zmeny. Tam sme najprv zabrali v útoku a získali maximalne 4 body v zmene a nastupovali do obrany za stavu 8:4. Tréneri stavili na nadhode na najskúsenejšieho Franta Kotlárika, no prejavila sa už žial únava po predchádzajucom catcherovaní a k tomu sme pridali zopár chýb v obrane, čím sme umožnili súperovi vyrovnať na záverečných 8:8. 

V druhom zápase proti najslabšiemu celku International Travel Team tréneri chceli dať príležitosť menej skúseným nadhadzovačom a postavili na začiatok Martina Sotníka, ktorý sice bojoval s kontrolou nadhodov, no príliš veľa divokých nadhodov a pár chýb v obrane umožnilo súperovi skórovať až 7 krát v dvoch útokoch aby ten druhý ukončil až Lukáš Binovec. Náš prvý útok zaznamenal iba jeden zárez a pred druhým sa spustila silná búrka, ktorá prerušila zápas na 90 minút. Pre urýchlenie sa organizátori s hrajúcimi celkami dohodli na dohratí druhej zmeny a odohratí tretej bez limitu bodov
Tréneri sa teda rozhodli staviť na istotu. Po neúspešnej dohrávke 2. zmeny sa na nadhod postavil opäť Jakub Benák. Súper skóroval jeden neumožnený bod a do záverečného útoku sme nastúpili so 7 bodovým mankom. Naši pálkari sa prebudili za mohutného povzbudzovania rodičov a po viacerých chybách obrany súpera no hlavne výbornych odpaloch postupne dotiahli, a na záver pri dvoch autoch, 2., 3. méte obsadenej stav otočili záverečným 2 bodovým odpalom Jakuba Benáka. 

Stav turnaja po dvoch dňoch:
1. Baseball club Zagreb 7p
2. LL Croatia North 4p
3. Natinal team of Slovakia 4p
4. Vienna travel team 4p
5. Internatinal travel team 0p

Zajtra ešte nastúpime o 13:00 proti Vienna travel team. V prípade víťazstva môžeme získať trofej za 3. miesto, no veľmi malá šanca žije aj pre finálový zápas. 


Držte palce naďalej!! 



Text: Matúš Miko

Fotky: Matúš Miko