11.08.2022

Kvalifkácia ME U23 - 4. deň

V dnešnom zápase sme hrali o šancu na postup do finále. Vedeli sme, že Rakúsko bude mať kvalitný tím a že zápas nebude ľahký. Na kopci štartoval Adam Zacko, ktorý ukázal kvalitu v nadhodoch a dlho súpera držal na uzde. Žiaľ, opäť ojedinelú chybu v obrane využil súper na skórovanie a my sme sa ocitli v ťažkej situácii. Chlapci cítili tlak a napriek dobrému výkonu na pálke sa nám nepodarilo náskok súpera stiahnuť. Dvomi homerunmi za sebou odskočil súper už na rozdiel šiestich bodov a frustrácia na lavičke bola poznať. Pristúpili sme k striedaniam a dali sme priestor aj mladším hráčom ukázať sa. Výborný výkon predviedol na nadhode Slavomír Masác, ktorý zastavil útok súpera a nedovolil rakúskemu tímu skórovať v posledných dvoch zmenách, čím nám dal šancu s výsledkom ešte niečo urobiť. Dva body sa nám podarilo stiahnuť v závere zápasu vďaka úspešným odpalom Juraja Bartóka, Mateja Rudohradského a Michala Puškára. V debute za reprezentáciu do 23 rokov sa v dobrom svetle predviedli aj Samuel a Matej Chrvala, ktorému sa podarilo aj úspešne odpáliť. Jeden odpal pridal aj Max Martin.

Žiaľ, vo finále to nestačilo a zápas sme prehrali v pomere 6:2. „Šanca na postup do finále sa nám výrazne vzdialila, no stále máme na turnaji o čo hrať. Hráme dobrý baseball a chceme sa pobiť o čo najlepší výsledok na turnaji“, poznamenal hlavný tréner Martin Brunegraf. „Máme mladý tím a s predvedenými výkonmi sme spokojní. Ak sa podarí túto partiu udržať pohromade, môžeme v najbližších rokoch očakávať úspechy na medzinárodnej scéne v tejto kategórii“.

Zajtrajší zápas proti tímu Maďarska sa začína o 13:30. Ďakujeme fanúšikom, ktorí merali cestu do hlavného mesta Slovinska za ich podporu a vážime si povzbudzujúce slová fanúšikov na Slovensku.


Štatistiky zo zápasu



Text: Michal Noga