08.08.2022

Kvalifkácia ME U23 - 1. deň

Na prvý zápas kvalifikačného turnaja na Majstrovstvá Európy do 23 rokov v baseballe nastúpila naša reprezentácia proti dobre pripravenému tímu z Ukrajiny. Súperovi sa podarilo na začiatku zápasu dostať do dvojbodového vedenia.

Náš štartujúci nadhadzovač a zároveň tretí pálkar Michal Puškár nás držal v hre výborným výkonom ako v obrane, tak aj v útoku, keď sa mu podarilo úspešne odpáliť počas zápasu celkom trikrát a dvojbodovým homerunom v šiestom inningu vyrovnal skóre zápasu na 2:2. V rovnakej zmene úspešne odpálil aj Andrej Jankovič, ktorého vystriedal ako náhradný bežec (pinch runner) Max Martin. Matej Grendža-Donský následne úspešným dvojmétovým odpalom stiahol vedúci bod a do záveru zápasu sme išli s jednobodovým vedením 3:2.

Puškára na nadhadzovacom kopci vystriedal Matej Gieci, ktorý úspešne uzavrel šiestu zmenu. V siedmej však prišla chyba v obrane, ktorá nás stála dôležitý out a následne najlepší pálkar súpera Hvyrtishvili otočil konečné skóre nechytateľným odpalom cez pravý stred ihriska na 5:3 pre Ukrajinu.

„Je to tažká prehra, ale nemáme sa za čo hanbiť“ zhodnotil súboj hlavný tréner reprezentácie Martin Brunegraf. „Máme na to poraziť ktorýkoľvek tím na tomto turnaji, len si musíme veriť“ bolo jeho posolstvo pre náš mladý reprezentačný výber. Zajtra je nový deň a nás čaká zápas proti domácemu tímu Slovinska, ktoré postavilo šikovný a konkurencieschopný výber. To potvrdzuje aj ich úvodné vystúpenie proti tímu Chorvátska, v ktorom vyhrali v pomere 12:8.

Do hlavného mesta Slovinska nás prišla podporiť aj malá skupinka fanúšikov, ktorým ďakujeme a veríme, že aj Vaša podpora na diaľku nám pomôže v ďalších vystúpeniach.


Štatistiky zo zápasu



Záznam zápasu Slovakia vs. Ukraine


Text: Michal Noga