27.09.2021

BK Apollo Bratislava - Majster SR U18

Vrchol sezóny majú za sebou juniori do 18 rokov. Semifinálové zápasy nepriniesli žiadne prekvapenie, keď úlohu favorita potvrdili hráči Apollo a Angels „A“. Oba celky si so svojimi súpermi poradili bez väčších problémov a tak bolo jasné, že vo finále uvidíme bitku odvekých rivalov.

Neúspešní semifinalisti si chceli chuť napraviť v zápase o tretie miesto. Do neho lepšie vstúpili hráči Angels „B“, ktorí sa dostali do rýchleho vedenia a všetko naznačovalo tomu, že si pohodlne dokráčajú za víťazstvom. Proti však boli mladíci zo Skalice, ktorým sa podarilo zápas otočiť a po poslednom oute sa mohli radovať zo zisku bronzových medailí a histrorického úspechu pre svoj klub.

Finále sľubovalo napínavý duel, keď oba celky postavili na kopec svoje esá. Za Angels Trnava „A“ štartoval zápas Markus Racík. Tréneri Apollo Bratislava poslali na kopec podľa očakávaní Martina Gieciho. Mladí nadhadzovači, ktorí patria k top prospektom slovenského baseballu potvrdzovali svoje kvality od úvodu zápasu a tak sme si museli na prvé dobehy počkať až do začiatku štvtej zmeny. Zápas bol dramatický až do dohrávky poslednej zmeny. Juniorom Apolla sa však malý náskok podarilo udržať a mohli sa tak radovať zo zisku titulu majstra Slovenskej Republiky.

Najužitočnejším hráčom finálového turnaja sa stal zadnopoliar bratislavského Apolla Matúš Dinka.


1. semifinalový zápas

Tím  Výsledok 
Angels Trnava „B“000000Prehra
Apollo Bratislava3025X10Výhra

2. semifinalový zápas

Tím 6 Výsledok 
Outmen Skalica1Prehra
Angels Trnava11Výhra

Zápas o 3. miesto

Tím 6Výsledok 
Outmen Skalica11Výhra
Angels Trnava „B“7Prehra


Finále

Tím 6Výsledok 
Apollo Bratislava00023005Výhra
Angels Trnava00010023Prehra


Konečné poradie v Playoff – Final 4

1. BK Apollo Bratislava

2. Angels Trnava

3. Outmen Skalica

4. Angels Trnava „B“