09.08.2020

EXTRALIGA - Druhý finálový zápas

Dnes za krásneho a horúceho počasia opäť pokračoval boj o titul medzi celkami Angels Trnva a Apollo Bratislava. Tentokrát v baseballovom areáli Angels.

V druhom zápase stavili domáci Angels na skúsenosti a na kopec sa postavil ako štartujúci nadhadzovač Tomáš Biskorovajný. Ten začal zápas výborne a v prvej zmene nedovolil hráčom Apolla žiadny tlak na obranu Trnavy. V podobnom duchu sa niesla aj dohrávka prvej zmeny, keď nadhadzovač hosťujúceho tímu BK Apollo Adam Zacko svojim výkonom stiahol tak isto za krátky čas svojich spoluhráčov z obrany.

V druhej zmene pri útoku BK Apollo prišiel prvý hit v zápase v podaní Michala Ešmíra, ktorý odštartoval úsilie pálkarov Apolla a to stačilo na získanie vedenia 0:2.

Ďalší priebeh zápasu bol vďaka nadhazovačom obidvoch tímov veľmi vyrovnaný, čo dokazoval aj stav na konci piatej zmeny 0:3 v prospech hráčov BK Apollo Bratislava.

V šiestej zmene prišlo striedanie nadhadzovačov domáceho tímu Angels a štartujúceho T.Biskorovajného vystriedal Marek Červený. Ten pokračoval v dobrých výkonoch nadhadzovačov, o čom svedčil aj nezmenený stav.

V siedmej zmene sa priebežné skóre upravilo na obidvoch stranách, zásluhou dlhých odpalov Martina Brunegrafa a za Angels Trnava Tibora Omastu a do ôsmej zmeny nastupovali hráči za stavu 1:4 pre BK Apollo. Tam hráči Apolla pridali po úspešnom útoku ďalsie dva body a navýšili svoje vedenie na 1:6.

V poslednej zmene zápasu zahrala obrana domácich Angels Trnava rýchle tri outy, aby mohli ešte v dohrávke poslednej zmeny zdramatizovať zápas, čo sa im vďaka dobrým nástupom na pálku a následnom trojbodovom homerune Mareka Červeného podarilo a skorigovali skóre na 4:6. Hráči Apolla však už nedovolili ďalšie dobehy a skóre zostalo nezmenené.

Finálovú sériu vedie tím BK Apollo Bratislava 2:0 na zápasy a o týždeň v sobotu 15.8.2020 môže rozhodnúť vo svoj prospech a pripísať si ďalší titul v ére klubu.

Príďte podporiť svojho favorita, aby aj toto vyvrcholenie slovenskej extraligy malo vďaka VÁM-fanúšikom svoje čaro a vnieslo do zapásu správnu atmosféru.


 


Apollo Bratislava 6, BK Angels Trnava 4 (09. 08. 2020 at Trnava)
----------------------------------------------------------------------
Apollo Bratislava... 020 011 020  -  6  7  1      (4-0)
BK Angels Trnava.... 000 000 103  -  4  3  1      (2-2)
----------------------------------------------------------------------
Pitchers: Apollo Bratislava - ZACKO Adam and RUDOHRADSKY Matej. BK Angels Trnava -
BISKOROVAJNY Tomas; CERVENY Marek(6) and OMASTA Tibor; BISKOROVAJNY Tomas.
Win-ZACKO Adam(2-0)  Loss-BISKOROVAJNY Tomas(0-1)  T-2:20  A-100
HR WAT - CERVENY Marek.
Weather: Sunny
Game notes:
Scorers - HIRES Tomas, DE: HIRES Tomas
FI_02