08.08.2020

EXTRALIGA - Prvý finálový zápas

Dnes odštartovalo vyvrcholenie slovenskej extraligy prvým finálovým zápasom medzi BK Apollo Bratislava a Angels Trnava.

Apollo s výhodou domáceho prostredia nastúpilo so svojou nadhadzovacou jednotkou Marekom Bošanským, ktorý od začiatku zápasu potvrdil svoje kvality a hráčov Angels nepustil k výraznejšiemu útoku. Za Angels Trnava odštartoval prvý finálový zápas Michal Puškár, ktorý to s palkármi BK Apollo nemal jednoduché hneď od začiatku, keď mu hneď v prvej zmene Alexander Vaclavík odpálil dvojbodový homerun a Apollo sa ujalo vedenia.

Na začiatku druhej zmeny ešte krásnym dvojmétovým odpalom odpovedala dlhoročná opora trnavských Angels Tomáš Biskorovajný, ale s ďalšími tromi hráčmi na pálke z poradia Angels si poradil M.Bošanský na výbornú a nedovolil Angels skórovať. Následne v dohrávke druhej zmeny hráči Apolla ukázali svoju silu v útoku a aj po ďalekom trojmétovom odpale Martina Brunegrafa navýšili svoje skóre na 5:0.

Vo štvrtej zmene skórovali aj hráči Angles Trnava, keď sa o to postaral dvojmétovým odpalom Marek Červený a Tomáš Biskorovajný dobehol po prvý bod Angels. BK Apollo si ale pripisovalo v každej zmene bod ku bodu a na konci piatej smeny už viedli 9:1.

V šiestej zmene nedovolili hráči Apolla žiadny dlhý útok trnavským Angels a po rýchlych troch outoch išli opäť na pálku. V dohrávke zakončili svoj vstup do finále siedmimi dobehmi aj vďaka Adamovi Zackovi, ktorý za celý zápas zaznamenal sedem dotlačených bodov (RBI) a ukončili zápas predčasne v pomere 16:1.

Zajtra 9.8.2020 o 11:00 pokračuje séria hraná na tri víťazné zápasy v Trnave na Cukrovej ulici a pevne veríme, že nám bude počasie priať ako aj dnes a uvidíme pekný baseball.

 


 


Apollo Bratislava 16, BK Angels Trnava 1 (08. 08. 2020 at Bratislava)
----------------------------------------------------------------------
BK Angels Trnava.... 000 100  -  1  2  6      (2-1)
Apollo Bratislava... 232 117  - 16 11  1      (3-0)
----------------------------------------------------------------------
Pitchers: BK Angels Trnava - PUSKAR Michal; PETRINEC Ondrej(6) and CERVENY Marek.
Apollo Bratislava - BOSANSKY Marek and RUDOHRADSKY Matej.
Win-BOSANSKY Marek(2-0)  Loss-PUSKAR Michal(0-1)  T-1:45  A-66
HR APB - VACLAVIK Alexander.
Weather: sunny
Game notes:
Scorers - KOVACSOVA Martina, DE: KOVACSOVA Martina
FI_01

PUSKAR M. faced 5 batters in the 6th.

PETRINEC O. faced 3 batters in the 6th.