27.02.2019

2. sústredenie reprezentantov U12

23.2.2019 sa uskutočnilo druhé sústredenie slovenskej baseballovej reprezentácie Baseball – U12.

 

Sprava z udalosti:

Prázdniny v bratislavskom a trnavskom kraji síce obrali niektorých hráčov o druhý výberový tréning, ale tí čo tam boli si to užili do sýtosti.
Štandardná dynamická rozcvička zo skákacimi a rozpínacími cvikmi na úvod už patrí k samozrejmostiam v baseballe a po nej nasledovali tieto dve fázy.

 

V prvej fáze sme s hráčmi precvičovali nové kompenzačné drilly s ktorými prišli americký tréneri na školení trénerov Horská klinika. Tie majú za úlohu eliminovať zranenia a zamedziť  poškodeniam svalových vlákien v oblasti rotátorov. Tieto cviky zabezpečujú hráčom počas zimnej fázy relaxáciu ramenného pletenca a hlavne celkovo šetria ruku, ktorá sa namáha pri celoročnom hádzaní.

 

Hráči tieto cviky zvládli bravúrne, po ich dokončení nasledovalo niekoľko chytacích a hádzacích prvkov z bežnej učebnice baseballu a na záver prvej časti sme sledovali u hráčov nadhod, mechaniku a rýchlosť.

 

V krátkej štyridsať minútovej pauze sa všetci posilnili a v druhej časti tréningu hráčov čakalo to, čo ich baví na baseballe najviac. Tréning pálky.

 

Rýchle rozdelenie do skupín. Tri skupiny trénovali na statívoch rôzne drilly, ktoré využívame počas pálenia a jedna časť v klietke pálila na tvrdo. Tu bolo na hráčoch vidieť kto a ako trénuje a kto má potenciál byť dobrým pálkarom.

 

Na úplný záver sme si všetci dali výklus a zopár preskokov na švihadle a o 18.00 všetci spokojne odišli domov, aby si mohli užiť týždeň prázdnin či už na horách alebo len tak doma s rodinou.
3. sústredenie reprezentantov Baseball U12 bude 23.3.2019 v Trnave na baseballovom ihrisku.

 

Program:
  • 9:30 zraz hráčov
  • 10:00 – 12:00 spoločný tréning s Hrochmi Brno
  • obedná prestávka
  • dva zápasy proti Hroši Brno

 

Mgr. Radovan Nespala

Head Coach SBF Baseball U12