19.06.2017

Kvalifikácia Pohára Federácií

Gratulujeme Apollu k postupu do hlavného turnaja Poháru Federácií.

V prvom zápase sa jasne presadili hráči gruzínskeho Armazi, keď dali budapeštských Reds po siedmom o rozdiel. Poobede pred zápasom domácich sa konalo slávnostné otvorenie, kde o úvodný nadhod sa postarala starostka Podunajských Biskupíc PhDr. Alžbeta Ožvaldová. Potom mohli diváci sledovať krásny súboj nadhadzovačov, za Apollo hádzal Tony Baretto a za Centaury Trevor Caughey, známy z pôsobenia v Technike a NADA Split. Poľský tím viedol už 3-0, ale domáci zvýšeným tlakom skoro vyrovnali, keď bežec, ktorý znamenal vyrovnávajúci bod, bol aut na domácej méte. Žiadne ďalšie body už nepadli, tak sa z víťazstva radovali hráči poľského tímu.

 

Po dni voľna nastúpili hráči Apolla na svoj druhý zápas proti silnému tímu Barracudas. Ako prví sa zapísali na tabuľu práve hostia, ale v treťom išli naši do tesného vedenia 3-2. Hneď v ďalšom inningu dalo Apollo 2 body a odskočili svojmu súperovi. Koniec bol dramatický, Švajčiari tlačili na vyrovnanie, ale náš majster odolal a získal veľmi dôležité víťazstvo. Za domácich výborne zahádzal Anthony Wyllie, v útoku mal každý zo začiatku pálky hit (A.Baretto a A.Václavík 2B)

 

Nasledujúci zápas bratislavského tímu mal charakter povinnej jazdy, súpermi im boli budapešťskí Reds. Zápas dobre naštartoval J.Kosna, v útoku zaujali L.Žilavý (4H,2B), A.Václavík(3H,2B) a homerunom sa blysol M.Gottshall. Apollo vyhralo po 7.iningu 14-4.

 

Posledný zápas v skupine hralo Apollo proti gruzínskemu Armazi. Solídne zahádzal R. Gottschall, pekne sa ukázal aj mladý J. Bartok. V útoku sa domácim darilo, 4 hráči dosiahli po dva hity a zápas sa skončil 11-1.  Bratislavský tím postúpil do finále proti švajčiarskemu tímu Barrracudas.

 

Zo začiatku bolo finále vyrovnané, Apollo udrelo v piatom, keď dalo 4 body a v deviatom dorazilo Zurich až na konečných 10-1. Zápas dobre rozbehol L.Žilavý a skúsene dohádzal T.Baretto.

MVP turnaja sa stal L, Žilavý.

 

 

Rozpis a výsledky sú tu.    Live Play By Play nájdete  tu